JURYLEDEN Aardig Onderweg Award 2019

Allison van Dams

Jury

Allison van Dams is allereerst moeder van Kayleigh-Virginia en daarnaast eigenaar van Development By Design, een bedrijf dat zich inzet voor de ontwikkeling van medewerkers binnen bedrijven, en de oprichter en organisator van TEDxRotterdam en TEDxCoolsingel. In Rotterdam staat ze bekend als een verbinder van ondernemers en communites en bij TEDx weet ze jaarlijks de meest inspirerende sprekers op het podium te krijgen. Haar motto is afkomstig van Michelle Obama en luidt: “You may not always have a comfortable life and you will not always be able to solve all of the world’s problems at once. But don’t ever underestimate the importance you can have, because history has shown us that courage can be contagious and hope can take a life of its own”.

Peter Ottens

Jury

Met zijn stichting Yets Foundation werd Peter Ottens drie jaar geleden uitgeroepen tot de winnaar van de Aardig Onderweg Awards 2017. Ottens constateerde dat veel jongeren waarmee hij op de pleintjes in Schiedam basketbalde meer talent hadden dan hij. Toch maakte hij wel zijn droom waar om te basketballen in de Verenigde Staten en zij niet. Volgens hem was dit te danken aan zijn sterke thuisbasis. Terug in Nederland wilde hij iets terugdoen voor de jongeren die minder geluk hebben dan hij. Daarom richtte Ottens samen met een aantal vrienden de YETS Foundation op, een stichting die sport inzet als middel om kwetsbare jongeren te ondersteunen in hun ontwikkeling en te begeleiden naar een positieve rol in hun gemeenschap.

Philippe Raets

Jury

Vijf jaar lang – van 2012 tot 2017 – was Philippe Raets gemeentesecretaris en algemeen directeur van de gemeente Rotterdam. Eerder werkte hij bij de Rijksoverheid, gemeenten en onderwijsinstellingen. Zo was hij onder andere directeur Bestuurs- en Managementondersteuning bij de gemeente 020, directeur Financien en Economische Zaken bij het Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieu (VROM en waarnemend Secretaris-Generaal bij het Ministerie van Binnenlandse Zaken. Sinds 2017 is hij voorzitter van het college van bestuur van het Zadkine, een van de grootste ROC’s van Rotterdam.

Wesley dos Santos

Jury

De winnaar van de Aardig Onderweg Award 2018, Wesley dos Santos (28) uit Rotterdam, is ons vierde en nieuwe jurylid. De elektrische sloepen van iKapitein vissen plastic uit het water tijdens een pleziervaart in Rotterdam. Wesley weet als geen ander waar hij op moet letten tijdens de pitchdag. De ondernemer in hart en nieren omschrijft zijn pitchdag als: "een zeer inspirerende en uiterst leerzame dag. Je wordt op een leuke manier gedwongen kritisch na te denken over je bedrijf”. Het hoogtepunt voor Wesley na, en mede dankzij, de Aardig Onderweg Award was zonder twijfel het staatsbanket: "Heel bizar, ik heb met de koning gesproken over iKapitein."

Waar anderen

op letten

als jij je initiatief

presenteert

Winnaars blikken

terug op Aardig

Onderweg Award

5 tips

voor een

innovatief idee