JURYLEDEN AOA 2018

Allison van Dams

Juryvoorzitter

Allison van Dams is allereerst moeder van Kayleigh-Virginia en daarnaast eigenaar van Development By Design, een bedrijf dat zich inzet voor de ontwikkeling van medewerkers binnen bedrijven, en de oprichter en organisator van TEDxRotterdam en TEDxCoolsingel. In Rotterdam staat ze bekend als een verbinder van ondernemers en communites en bij TEDx weet ze jaarlijks de meest inspirerende sprekers op het podium te krijgen. Haar motto is afkomstig van Michelle Obama en luidt: “You may not always have a comfortable life and you will not always be able to solve all of the world’s problems at once. But don’t ever underestimate the importance you can have, because history has shown us that courage can be contagious and hope can take a life of its own”.

Philippe Raets

Jury

Vijf jaar lang – van 2012 tot 2017 – was Philippe Raets gemeentesecretaris en algemeen directeur van de gemeente Rotterdam. Eerder werkte hij bij de Rijksoverheid, gemeenten en onderwijsinstellingen. Zo was hij onder andere directeur Bestuurs- en Managementondersteuning bij de gemeente 020, directeur Financien en Economische Zaken bij het Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieu (VROM en waarnemend Secretaris-Generaal bij het Ministerie van Binnenlandse Zaken. Sinds 2017 is hij voorzitter van het college van bestuur van het Zadkine, een van de grootste ROC’s van Rotterdam.

Peter Ottens

Jury

Met zijn stichting Yets Foundation werd Peter Ottens vorig jaar uitgeroepen tot de winnaar van de Aardig Onderweg Awards 2017. Ottens constateerde dat veel jongeren waarmee hij op de pleintjes in Schiedam basketbalde meer talent hadden dan hij. Toch maakte hij wel zijn droom waar om te basketballen in de Verenigde Staten en zij niet. Volgens hem was dit te danken aan zijn sterke thuisbasis. Terug in Nederland wilde hij iets terugdoen voor de jongeren die minder geluk hebben dan hij. Daarom richtte Ottens samen met een aantal vrienden de YETS Foundation op, een stichting die sport inzet als middel om kwetsbare jongeren te ondersteunen in hun ontwikkeling en te begeleiden naar een positieve rol in hun gemeenschap.

AOA feliciteert

iKapitein

met de overwinning

AOA bedankt

jury 2018

voor haar inzet!