Transgenderkoor010

Waarom zijn Meike Korteland & Reno de Vries aardig onderweg?

In april 2016 start Meike met heel veel enthousiasme het eerste transgenderkoor van Nederland. Het koor is een initiatief van Meike. Zij wil hiermee letterlijk een stem geven aan transgenders in Nederland. Ten behoeve van de emancipatie van transgenders is het belangrijk om zichtbaar te zijn in de samenleving. De koorleden kunnen als rolmodel fungeren voor transgenders die nog ‘’ uit de kast’’ moeten komen. Het koor heeft alles in zich om op diverse vlakken bij te dragen, zowel aan persoonlijke ontplooiing als maatschappelijke participatie en sociale acceptatie van transgenders.

Meike heeft in het afgelopen jaar alle mensen die nodig zijn voor de oprichting van het koor verzameld. Het koor is klaar om te starten. Op dit moment zijn er al 20 leden een dirigente en logopediste die staan te trappelen om te beginnen. Daarnaast hebben professionele documentaire makers Meike benaderd voor het maken van een documentaire over dit koor. Meike heeft een fonds bereid gevonden om de nodige stemtesten te financieren. Dit zijn echter alleen de stemtesten maar met dit bedrag kunnen we nog niet starten met de repetities.

 

Wat gaan Meike Korteland & Reno de Vries doen met de prijs?

Er is een vergoeding nodig voor de dirigente en de logopediste. Verder moeten er arrangementen gekocht worden die passen bij de stemmen van de koorleden. Dit is heel specifiek door de samenstelling van dit koor. Praktische zaken zoals bladmuziek, kosten Buma Stemra, promotiemateriaal etc. zal het koor ook moeten bekostigen. Daarnaast zou het geweldig zijn als het koor voor de eerste uitvoering een mooie theaterzaal zou kunnen afhuren.

Wat is de droom van Meike Korteland & Reno de Vries?

Het zou geweldig zijn als dit koor een vaste plek wordt voor transgenders die willen starten met zingen. Een plek waar je een sociaal netwerk kunt opbouwen, je stem en persoonlijkheid kunt ontplooien. Een plek waar je kunt ontspannen en plezier kunt hebben met het muziek maken. Het zou mooi zijn als mensen zich vanuit deze basis voldoende gesterkt voelen om zich in de toekomst ook bij een ander koor aan te melden.