Rotterdams Open Doek

2015

Hoe is het nu met jullie?
Het gaat heel goed met ons! Rotterdams Open Doek krijgt elke keer weer meer inzendingen van filmmakers. En bij elke editie zitten er meer mensen in de zaal. We kunnen terugkijken op een succesvol jaar.

Hoe hebben jullie de Aardig Onderweg Award ervaren?
De Aardig Onderweg Award heeft voor Rotterdams Open Doek heel veel betekend. Door het winnen van de prijs hebben we kunnen starten met het eerste Rotterdams Open Doek Festival! Dit vindt plaats van 17 juni t/m 19 juni in LantarenVenster. Verder merken we dat de grote hoeveelheid promotie veel voor onze bekendheid heeft gedaan, de filmmakers sturen meer films in en zijn in grotere getale aanwezig.

Wat heeft de prijs jullie gebracht?
De prijs heeft ervoor gezorgd dat we een goede start hebben kunnen maken met het allereerste Rotterdams Open Doek Festival van 17 t/m 19 juni in LantarenVenster. Op dit festival verzorgen we programmering van de nieuwste films, het heeft een educatieve functie (op scholen in Rotterdam), en verzorgen we talentontwikkeling in de vorm van masterclasses workshops en een speciale grote gast.

Waar zijn jullie nu en wat zijn jullie plannen voor de toekomst?
Rotterdams Open Doek is op dit moment een veelzijdig filmplatform voor en door Rotterdammers. Het is de bedoeling om dit te blijven (door onze maandelijkse edities), maar ook om nieuwe verbindingen tussen de filmmakers en de stad te leggen door middel van het festival.

Boodschap
Rotterdams Open Doek is het platform voor de Rotterdamse filmmaker.

Over Open Doek
www.rotterdamsopendoek.nl