Flori

2014

Hoe is het nu met Flori?

 

Hoe is het nu met je?

Heel goed! We krijgen steeds meer bezoekers dus het gaat heel goed!

 

Hoe heb je de Aardig Onderweg Award ervaren?

Voor mij was het heel erg nieuw. Ik had voor de Aardig Onderweg Award geen Facebook en geen naamsbekendheid. Toen we eenmaal hadden gewonnen kwam dit echt in een stroom versnelling en dat was heel erg wennen. Het initiatief kwam echt van de grond.

 

Wat heeft de prijs je gebracht?

Heel veel naamsbekendheid. We kunnen nu de ouders meer ondersteunen en de drempel om bij ons binnen te lopen is veel lager geworden. Je ziet de kinderen echt veranderen en het draagt heel erg bij aan hun persoonlijke ontwikkeling. Ook hebben we ontzettend veel spellen gedoneerd gekregen.

 

Waar ben je nu en wat zijn je plannen voor de toekomst? Andere steden?

We willen het in de toekomst een wijkinitiatief houden, maar wel uitbreiden naar een andere locatie. We krijgen ook steeds meer vrijwilligers en we willen graag meer dagen open kunnen want nu zijn we alleen op woensdag een paar uurtjes open. Met meer vrijwilligers kunnen we meer open en kunnen kinderen vaker binnen komen lopen.

 

Boodschap

Sta achter je project, je hart en ziel moet erin zitten. Het gaat niet om het winnen maar het is natuurlijk heel prettig als je wint want het kan je idee zoveel goeds doen. Maar winnen moet niet het hoofduitganspunt zijn. Je leert namelijk persoonlijk heel veel en Rotterdam maakt kennis met je geweldige initiatief.

 

 

Over Speel-o-theek leuk leren 010

Voor Stichting De Katrol verzamelt Flori al heel wat jaren speelgoed en educatieve spelletjes, waarmee ze kinderen uit sociaal kwetsbare gezinnen op een speelse manier helpt met leren. Het materiaal sluit aan op de verschillende ontwikkelingsgebieden van de kinderen. Zo helpt Pim Pam Pet met taal en het zakgeldspel met rekensommen. Door deze spelletjes te doen, wordt niet alleen de motivatie van het kind gestimuleerd, maar ook de ouders leren om met hun kinderen te spelen en hierdoor meer betrokken te zijn bij hun leerproces. Inmiddels heeft Flori een fantastische collectie opgebouwd waarmee ze via De Katrol al veel gezinnen goed geholpen heeft, maar Flori wil meer. Met een 'Speel-o-theek leuk leren 010' kan ze haar collectie toegankelijk maken voor de hele buurt. Ook kan ze hier bijeenkomsten organiseren waar ouders terecht kunnen met vragen over opvoeding en educatie.

MEDIA


Flori genomineerd!
Op  bezoek bij Flori