Jacqueline

2014

Hoe is het nu met Jacqueline?


Hoe is het nu met je?

Goed! Na een lastige lange winterperiode gaat het weer goed. Ben weer volop bezig met mijn projecten waarvan het Kindergebarenkoor de grootste is.

 

Hoe heb je de Aardig Onderweg Award ervaren?

Als een heftige tijd waarin veel leuke en spannende dingen gebeurden. Als een aaneenschakeling van hoogtepunten. Op straat spraken mensen me aan en zeiden dat ze het Kindergebarenkoor een geweldig initiatief vinden. Het is erg fijn om te mogen ervaren dat je niet alleen staat in je plannen. Ik vind het nog steeds jammer dat ik tijdens de awardshow zo bezig was met stemmen werven voor de publieksprijs dat de show zelf aan me voorbij ging. Achteraf gezien ben ik blij dat de publieksprijs naar Flori ging. Zo konden 5 initiatieven de regio Rotterdam en haar samenleving een beetje mooier maken.

 

Wat heeft de prijs je gebracht?

Mensen die met me meedenken en tips geven. De prijs heeft mij een enorme duw gegeven om echt te gaan starten met het kindergebarenkoor. Ik heb twee goede en enthousiaste dirigenten gevonden en daarnaast mensen die liedjes vertalen in gebarentaal. Ook ben ik bezig met het maken van een website en binnenkort hoop ik de oprichtingsakte bij de notaris te kunnen laten passeren.

 

Waar ben je nu en wat zijn je plannen voor de toekomst?

Ik ben druk ezig met het organiseren van workshops over zingen in gebaren op verschillende plekken in Rotterdam die in de zomer zullen plaatsvinden. Na de zomervakantie hoop ik eindelijk met het koor te kunnen beginnen.

 

Boodschap voor de deelnemers van dit jaar

Laat het allemaal over je heen komen en geniet ervan, vooral van de awardshow! Laat het stemmen werven over aan anderen, vertrouw op de reikwijdte van de social media, leun zelf achterover en geniet! Het gebeurt je tenslotte maar één keer. Dat is al meer dan de meeste mensen in Nederland kunnen zeggen!

 

Jacqueline is zelf doof en zit in het Nederlands Gebarenkoor. Daar merkte ze dat muziek mensen verbindt en dat die verbinding leidt tot een gevoel van saamhorigheid. Iets wat dove mensen vaak missen in het contact met horende mensen. Omdat steeds meer dove kinderen naar het reguliere onderwijs gaan, wil Jacqueline een 'kindergebarenkoor' oprichten waarin dove en horende kinderen met elkaar in contact komen en samen in gebarentaal ‘zingen’. De horende kinderen leren op deze manier een nieuwe taal, die rijk is aan gebaren en mimiek. De dove kinderen komen in contact met muziek en hebben voor de verandering een voorsprong in plaats van een achterstand, omdat ze de gebarentaal al kennen. Met het kindergebarenkoor hoopt Jacqueline de wereld van de dove en horende kinderen dichterbij elkaar te brengen, waardoor er makkelijker vriendschappen ontstaan. 


Jacqueline genomineerd!

Jacqueline genomineerd!
(Jacqueline genomineerd! (idtv), 19/05/2014)