Gert-Jan

2014

Hoe is het nu met Gert-Jan? 

 

Hoe is het nu met je?

Ja heel goed!

 

Hoe heb je de Aardig Onderweg Award ervaren?

Nou ik had me al een keer eerder opgegeven en mocht toen niet pitchen. Vorig jaar meldde iemand me aan en mocht ik komen pitchen. Toen ik op de pitchdag kwam kende ik veel deelnemers al , Big Jay, Jaqueline, noem maar op! Ik verwachtte dat ik het wel moeilijk zou krijgen met die concurrentie maar werd uiteindelijk wel genomineerd. Ik had de impact die de nominatie zou hebben heel erg onderschat. Mensen kijken je aan als je op de tram staat te wachten en dan zie je ineens je hoofd levensgroot voorbij komen. Mensen herkennen je gewoon na de uitzending en door de publiciteit die je krijgt.

 

Wat heeft de prijs je gebracht?

De prijs heeft heel veel publiciteit opgeleverd en erkenning voor het werk dat de vrijwilligers doen. We hebben heel veel jongeren kunnen bereiken en kunnen helpen. Zonder het geld hadden we geen pont gehad tijdens de Pride. Maar voornamelijk de combinatie van het geld en de publiciteit hebben de stichting echt heel veel goeds gedaan.

 

Waar ben je nu en wat zijn je plannen voor de toekomst? Andere steden?

We willen uitbreiden naar een nieuwe locatie & meer jongeren bereiken. We proberen ons nu te richten op jongeren met andere culturele achtergronden. Ik wil zelf voor de toekomst dat de vrijwilligers zichzelf volledig kunnen ontwikkelen, dat vind ik heel belangrijk.

 

Boodschap

Blijf dicht bij jezelf. Mensen die iets voor een ander doen vanuit zichzelf gaan het ver schoppen, de passie moet uit jezelf komen om iets goeds te doen voor je medemens.

 

Over Rainbow City Rotterdam

Met 'The Hang-Out 010' strijdt Gert-Jan Verboom voor de sociale acceptatie van seksuele diversiteit in de samenleving. Daarmee bedoelt hij niet alleen lesbiennes, homo’s, biseksuelen en transgenders, maar ook heteroseksuelen. Door de nadruk te leggen op de overeenkomsten tussen de verschillende mensen, ontstaat er ruimte om elkaar beter te leren kennen en samen het leven te vieren in een ‘veilige’ omgeving. Met The Hang-Out 010 wil hij een laagdrempelige hangout creëren, die de sfeer heeft van een huiskamer. Hier is echt iedereen welkom om met een kop thee op de bank te komen praten over bijvoorbeeld ‘uit de kast’ komen. Verder wil hij vanuit deze plek voorlichters trainen en projecten opzetten; iets wat hij nu al met veel passie en enthousiasme doet vanuit zijn eigen huiskamer. 

MEDIA


Op bezoek bij Gert-Jan
Gert-Jan genomineerd