Big Jay

2014

Hoe is het nu met Big Jay? 

 

Hoe heb je de Aardig Onderweg Award ervaren?

Het was goed man! De promotie was spectaculair. Ik heb veel geleerd van de periode. In het begin voelde ik me niet gehoord. Ik had mezelf niet opgegeven, omdat ik dacht dat ik geen kans had. Ik werk met jongeren van de straat. Dat we doorkwamen was al bijzonder en ik had nooit verwacht om te winnen. Ik heb door de Aardig Onderweg Award veel erkenning gekregen. Wat een prachtig initiatief. Ik raad anderen het zeker aan. Je moet er zelf in geloven dan doen anderen dat ook. De jongens van de straat gingen er echt voor. We hebben veel exposure gekregen. Iedereen kent H.E.L.D.E.R.H.E.I.D. nu.

 

Wat heeft de prijs je gebracht?

Het ging niet om het bedrag. Het doel was om de mensen te laten zien wat wij doen. En dat we ook echt iets bereiken. De prijs was alleen maar een ondersteuning. Na de campagne herkenden zelfs mensen in de snackbar van Spijkenisse me.

 

Het bedrag is nog niet besteed. Een deel van het budget is opgevraagd. We willen graag een busje hebben om jongeren te kunnen vervoeren naar de workshop. In samenwerking met 9 scholen gaan we workshops aanbieden. Kinderen gaan een clip opnemen met een echte studiobus. Deze clips worden getoond in het theater. 

 

Wij zijn begonnen zonder geld, altijd vanuit liefde en vriendschap.

 

Waar ben je nu en wat zijn je plannen voor de toekomst?

We zijn bezig met een nieuwe locatie. Het wordt een locatie waar we een mix creĆ«ren van een buurthuis en een leerhuis. Jongeren kunnen  hier hun ei kwijt. Ook worden de jongeren begeleid op financieel gebied of ergens anders waar nodig.

 

Boodschap

Voel je nooit buitengesloten en laat je kansen niet liggen!

 

Over H.E.L.D.E.R.H.E.I.D. 

Tien jaar geleden overleed rapper Helderheid in zijn slaap. Hij was iemand, die met zijn muziek jongeren stimuleerde om de juiste keuzes te maken, weg te blijven van criminaliteit en hun school af te maken. Na zijn dood richtte zijn moeder Joany Muskiet de organisatie 'H.E.L.D.E.R.H.E.I.D' op waarmee zij samen met rapper Big Jay activiteiten voor jongeren organiseert. Helderheid staat voor Peer Education: jongeren helpen jongeren met het vinden van een baan, het ontwikkelen van talent en het bestrijden van discriminatie en vooroordelen. Na tien jaar is het de hoogste tijd dat Helderheid een vaste locatie krijgt waar de jongeren elkaar kunnen ontmoeten en waar getalenteerde rappers kunnen worden opgeleid tot workshopdocenten. Deze kersverse docenten gaan kinderen op basisscholen in heel Rotterdam leren rappen tegen pesten, want je bent pas cool als je niet pest! 


Big Jay genomineerd!

Big Jay genomineerd!
(Big Jay genomineerd! (idtv), 19/05/2014)