Floor Brouwer

2013

Hoe is het nu met Floor? 

 

Hoe is het nu met je?

Ontzettend goed eigenlijk. Er is zoveel gebeurd, we blijven groeien!

 

Hoe heb je de Aardig Onderweg Award ervaren?

Het was voor ons een opstapje naar het grote publiek. Het leek er voor de buitenwereld namelijk op alsof we ons op onszelf richtten. Door de Aardig Onderweg Award hebben we veel meer naamsbekendheid. Ook mensen die niet direct een link hebben met ons komen nu bij ons terecht. We worden nu veel serieuzer genomen.

 

Wat heeft de prijs je gebracht?

Het prijzengeld hebben we vooral in de bus gestoken. Dit heeft er voor gezorgd dat we veel meer vrijheid hebben. We kunnen de doelgroep nu veel makkelijker bereiken. Bijvoorbeeld door ze thuis op te halen en weer thuis te brengen als we naar een activiteit gaan. We hoeven geen auto’s meer te lenen. Daarnaast houden we wat geld apart voor onderhoud en verzekeringen. En we hebben er bedrijfskleding van gekocht.

 

Waar ben je nu en wat zijn je plannen voor de toekomst?

We beginnen steeds meer volwassen te worden. We hebben nu een clubhuis, maar willen graag een woonhuis en werkplaats creëren. We werven ons suf om dit doel te bereiken, door middel van het zoeken naar investeerders en donaties.

 

De doelgroep heeft het nodig om te groeien. BONT helpt hierbij. Wij willen de doelgroep positief laten groeien.

 

Boodschap

Meld je vooral aan! En kijk nog eens op onze website! 

 

Over BONT

Floor is drie jaar geleden begonnen met een clubje van 4 verstandelijke beperkte meisjes in de puberleeftijd om leuke dingen te ondernemen. Sinds twee jaar heeft zij Stichting BONT opgericht en inmiddels zijn er 25 jongeren tussen 12-22 jaar met een verstandelijke beperking die regelmatig met elkaar activiteiten ondernemen onder begeleiding van studenten.
De beperking van deze jongeren maakt het voor hen niet altijd even gemakkelijk deel te kunnen nemen aan activiteiten van hun leeftijdsgenoten. BONT richt zich op het bieden van activerende begeleiding zodat de jongeren ‘spelenderwijs’ nieuwe ervaringen op doen wat hen stimuleert in hun ontwikkeling. Het samenbrengen van leeftijdsgenoten en zoveel mogelijk plezier maken samen tijdens de stimulerende activiteiten staat voorop. BONT kenmerkt zich door haar eigen BONTe aanpak. Studenten zorgen voor een ‘gelijkvloerse’ relatie met de jongeren tijdens het begeleiden van de activiteiten. Door het kleine leeftijdsverschil tussen de jongeren en begeleiders zijn interessegebieden en belevingswerelden overlappend. Hiernaast biedt het bestuur, ook volledig bestaand uit studenten, de continuïteit om deze BONTe bedoening een uniek samenspel te laten blijven voor jongeren! Floor heeft deze Stichting in haar eentje opgezet en steekt naast haar studie (Master Psychology: Children & Adolescent Psychopathology) zo’n 40 uur per week in het organiseren van activiteiten, het instrueren van de begeleiders, ouders/verzorgers begeleiden bij het aanmelden van hun jongeren, de financiële organisatie en bovenal men bekend maken met het BONTe fenomeen.