Niek van Hengel

2012

Hoe is het nu met Niek? 


Hoe is het nu met je?

Ja heel goed!

 

Hoe heb je de Aardig Onderweg Award ervaren?

De Aardig Onderweg Award is een bijzondere stap in onze ontwikkeling geweest. Het was voor ons een goede ervaring. Het gaf ons een goede boost voor de verdere ontwikkelingen. Daarnaast kregen wij de kans om afgelopen jaar de prijs uit te reiken aan een winnaar. Het was mooi om bij de uitreiking te zien waar de initiatieven nu mee bezig zijn.

 

Wat heeft de prijs je gebracht?

De prijs heeft vooral voor extra aandacht gezorgd. Daarnaast kreeg Granny’s Finest door de Aardig Onderweg Award een mooie vermelding waardoor we meer serieus genomen worden. Van het geldbedrag dat we hebben gewonnen waren we in staat een toffe beurs te organiseren tijdens de Dutch Design Week in 2012.

 

Waar ben je nu en wat zijn je plannen voor de toekomst?

De nadruk ligt op het moment op het uitbreiden van onze clubs in de vijf grootste steden van Nederland: Utrecht, Den Haag, Amsterdam, Eindhoven en Rotterdam.

We zijn bezig om meer mensen te laten deelnemen aan onze clubs. En daarnaast willen we in deze steden meer bekendheid van het concept creëren.

 

Boodschap

Ga aan de slag en steek je handen uit je mouwen. Probeer kleinschalig te starten en kijk zo wat de reacties zijn, wie weet win je wel een Aardig Onderweg Award!Over Granny's Finest
 

Website: www.grannysfinest.com
Twitter: @grannysfinest

Niek is samen met Jip Pulles met zijn Stichting Granny’s Finest in 2011 een ‘pilot project’ gestart, waarbij jong creatief talent samenwerkt met senioren in de Rotterdamse wijk Ommoord. Ouderen en jongeren werken samen aan het ontwerp en de productie van hand-gebreide mode accessoires zoals mutsen, sjaals, wanten, tassen en stropdassen onder de toepasselijke merknaam ‘Granny’s Finest.’ Met dit prachtige initiatief bestrijdt Niek op creatieve wijze de eenzaamheid onder ouderen en biedt hij een originele springplank voor jong creatief talent. Inmiddels heeft Niek goede samenwerkingsverbanden met o.a. Laurens zorginstelling, SVR, gemeente, duurzaam consumentenplatform Nudge.nl en enkele commerciële partijen.

De eerste fase van zijn project is een succes. Het project zorgt voor cohesie onder senioren en creatieve interactie tussen verschillende generaties. Er komt steeds meer vraag vanuit zorginstellingen in Nederland en Granny’s Finest heeft een goede start gemaakt met het opbouwen van naamsbekendheid. Een van de jonge stylistes is inmiddels afgestudeerd met een project over Granny’s Finest, een fotograaf heeft een baan aangeboden gekregen, er is een portfolio opbouw voor team en er is een onvergetelijk uitstapje gemaakt met het hele team.

Met deze prijs kan Stichting Granny’s Finest nog meer senioren betrekken bij dit project want Niek wil graag investeren in een landelijke brei club. Er is budget nodig voor breimiddelen, accessoires, huur van locaties, catering en de inzet van jong talent (denk aan vergoeding van hun reiskosten en andere ‘out of pocket’ kosten). Met meer publiciteit kan dit project zich landelijk uitbreiden en meer ouderen bevrijden uit hun isolement.