Angelique van Tilburg

2012

Hoe is het nu met Angelique? 


Hoe heb je de Aardig Onderweg Award ervaren?

Ik vond de Aardig Onderweg Award iets heel leuks, speciaals en spannends om mee te maken. En geweldig dat ik met Jong010 heb gewonnen natuurlijk. De avond zelf was ook echt heel mooi, m'n familie en vrienden die erbij waren hebben het er nu nog over. Bijzonder dat de RET zich zo inzet en aandacht besteedt aan goede projecten voor de stad Rotterdam.

 

Wat heeft de prijs je gebracht?

Het winnen van de award heeft ook heel erg geholpen bij het uitbreiden van de kinderkrant. Ik heb gemerkt dat mensen en organisaties toch waarde hechten aan zo'n prijs. En het was voor mezelf ook wel een mooie vorm van erkenning voor het harde werken. Uiteindelijk doe ik het voor de kinderen, maar stiekem was dit ook wel heel leuk.

 

Is het gelukt om Jong010 uit te rollen in heel Rotterdam?

Ja, sinds een aantal maanden komt Jong010 uit in heel Rotterdam. En we zijn zelfs bezig om uit te breiden naar andere steden. Zeeland is al heel concreet. Maar er staat nog meer op stapel. Het plan is om in 2020 in heel Nederland te verschijnen. Daarnaast heb ik het bedrijf Denk Jong opgericht. Hier komende de andere lokale kinderkranten onder te vallen. En daarnaast gaan we advies geven aan bedrijven en organisaties die zich richten op kinderen. Ik heb ook een boek geschreven over schrijven voor kinderen, dat komt dit voorjaar uit. Ik heb inmiddels een heel goed team om me heen, dus ik bouw inmiddels niet meer alleen aan heel veel moois aan Rotterdam, maar samen.

 

Boodschap

Boodschap voor komende initiatieven of deelnemers: het belangrijkste is dat je in jezelf en wat je doet gelooft. De rest volgt dan vanzelf. Niet opgeven, altijd doorzetten, wat er ook gebeurt. Over Jong010

Website: www.jong010.nl
Twitter: @angelique_vt

Met een eigen gratis kinderkrant Jong010 inspireert en motiveert Angelique kinderen om meer te lezen en te schrijven en betrokken te zijn bij hun leefomgeving. Rotterdam is een van de weinige steden die ‘vergroent’ in plaats van vergrijst en daarbij is de laaggeletterdheid relatief hoog. Toen Angelique opmerkte dat kinderen bijzonder geïnteresseerd zijn in wat er in hun buurt gebeurt, begon ze met haar fantastische initiatief: de kinderkrant Jong010. In November 2010 verscheen de eerste kinderkrant in Overschie. Vanaf september 2011 komt de kinderkrant ook uit in Kralingen-Crooswijk. Angelique krijgt geweldige reacties en de kinderen zijn enorm enthousiast en haar initiatief is belangrijk voor de ontwikkeling van jong Rotterdam. Extra informatie: http://www.jong010.nl/jong010-in-de-media/

Angelique en haar journalisten in de dop willen met Jong010 graag uitbreiden naar andere deelgemeenten. Met €10.000 kan er minimaal 1 editie per deelgemeente worden gemaakt. Angelique verdient meer publiciteit zodat ze meer draagkracht krijgt voor de uitbreiding van Jong010 naar deelgemeenten. Angelique hoopt zo meer kinderen te bereiken, maar ook meer sponsoren om de krant uit te breiden en te continueren.