VAKJURY

  

Categorie: Samenleven 
 
Maurice Lenferink 600x750

Maurice Lenferink is hoofd Communicatie bij de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond. Hij heeft een lange staat van dienst in de Rotterdamse samenleving, o.a. bij: de politie, Ontwikkelingsbedrijf Rotterdam en de RET.

“Het selectieproces en de uiteindelijke uitreiking van de RET Aardig Onderweg Award is voor mij één groot feest; allemaal deelnemers met passie en drive om dromen of doelen te realiseren."

   
mirjam

Mirjam Verschoor begon samen met Monique Segeren in 2005 backpackershostel ROOM. Zowel het huiselijke hostel als het bijzondere personeel én de uitstekende koffie vielen in de prijzen!

"Prachtige Rotterdamse prijs die mensen helpt hun dromen waar te maken! Trots om hier op deze wijze een bijdrage aan te mogen leveren!"

   
 huib

Huib Lloyd van Stichting Jarige Job is een winnaar van het eerste uur. In 2011 ontving hij een Aardig Onderweg Award en daarna heeft de stichting een mooie vlucht genomen en heel veel kinderen blij gemaakt. Het doel is inmiddels om ervoor te zorgen dat maar liefst 60.000 kinderen die hun verjaardag niet kunnen vieren, hier toch de kans toe te geven door middel van de verjaardagsbox.

“De prijs bracht mij destijds een bizar hoge naamsbekendheid. De boodschap bereikte zoveel mensen en die werden bewust van het probleem. We bereikten, in combinatie met het geld, een enorm aantal mensen en bedrijven die ons initiatief wilden steunen. De combinatie zorgde ervoor dat we heel veel groeiden.”

   
Categorie: Kunst, Cultuur & Sport
   
Conny Janssen 600x750

Conny Janssen (choreografe) richtte in 1992 haar eigen gezelschap op: Conny Janssen Danst. Door verbindingen aan te gaan met kunstenaars en instellingen uit de wereld van fotografie, film, architectuur, theater en muziek, plaatst zij dans in een breder perspectief. Haar werk werd veelvuldig onderscheiden en is te zien op nationale en internationale festivals. Hiermee groeide het gezelschap uit tot een belangrijke ambassadeur van de moderne dans én van de stad Rotterdam.

“De Aardig Onderweg Award van de RET ondersteunt mensen met originele ideeën. Creatieve denkers die iets willen betekenen voor de ander. Dit zijn de mensen die onze stad mooier en fijner maken. De dynamiek die de deelnemers veroorzaken kan ik dan ook alleen maar toejuichen en ik hoop dat zij velen inspireren zoals zij mij inspireren!”

   
rob

Rob Wiegman werd afgewezen voor de toneelschool, maar bleef het theater toch trouw. Tot 2011 was hij directeur van het oude en het nieuwe Luxor Theater. Voor zijn bijzondere verdiensten is Rob meermaals onderscheiden.

   
 angelique

Angelique van Tilburg nam in 2012 een Aardig Onderweg Award in ontvangst voor Jong010. Een prachtig initiatief om kinderen plezier te laten krijgen in schrijven. Inmiddels heeft zij ambities om de kinderkrant landelijk uit te brengen in 2020.

“Ik vond de Aardig Onderweg Awards iets heel leuks, speciaals en spannends om mee te maken. En geweldig dat ik met Jong010 heb gewonnen natuurlijk. De avond zelf was ook echt heel mooi Mijn familie en vrienden die erbij waren hebben het er nu nog over. Bijzonder dat de RET zich zo inzet en aandacht besteedt aan goede projecten voor de stad Rotterdam.”

   
Categorie: Ondernemen   
   
 Bastiaan vd Knaap 600x750

Bastiaan van der Knaap is partner van adviesbureau First Dutch. Daarnaast is hij onder meer adviseur bij Dance4Life en ambassadeur van Cotlands, organisaties die zich inzetten voor de strijd tegen HIV en aids.

"De Aardig Onderweg Award van de RET is een uitstekend initiatief. Voordat ik in Rotterdam kwam werken, ben ik werkzaam geweest in Zuid-Afrika. Daar heb ik ervaren dat diversiteit een kracht is in de maatschappij. Dit zie ik ook terug in onze stad. Door onze ondersteuning van de Aardig Onderweg Award RET willen wij ruimte en support geven aan creatieve mensen en organisaties die zich in Rotterdam onderscheiden".

   
 Jeannette_Baljeu Jeannette Baljeu is directeur van SBRCURnet, een kennisinstelling voor de bouw. Met haar organisatie gaat ze voor kwaliteit en innovatie in de bouwsector. Daarvoor was zij twee periodes wethouder in Rotterdam, o.a. verantwoordelijke voor de RET. Jeannette koos er ooit bewust voor om in Rotterdam te gaan studeren. Zij heeft de stad in haar hart gesloten.

"Met de Aardig Onderweg Award laat de RET zien hoe mooi onze stad is en wat voor geweldige mensen hier wonen. Met hun ideeën inspireren zij de ontwikkeling van de stad. De award eert hen en zorgt dat een idee ook werkelijkheid wordt."
   
 niek

Niek van Hengel won in 2012 een Aardig Onderweg Award voor zijn Granny’s Finest. Om ouderen uit hun isolement te halen, bedacht hij een breiclub waarbij bejaarde dames ontwerpen breien van jonge ontwerpers. Als dank voor het breiwerk neemt Granny’s Finest de dames geregeld mee op leuke uitjes.

“De Aardig Onderweg Award is een bijzondere stap in onze ontwikkeling geweest. Het was voor ons een goede ervaring. Het gaf ons een goede boost voor de verdere ontwikkelingen.”