SPELREGELS

Er zijn drie categorie├źn en in iedere categorie kiest de vakjury een winnaar. Die winnaar krijgt een Aardig Onderweg Award en een geldbedrag van 12.500 euro (en natuurlijk de bijbehorende publiciteit). Daarnaast wordt er een speciale publieksprijs uitgereikt. Die winnaar wordt bepaald doordat het publiek stemt op zijn of haar favoriet, in aanloop naar de awardshow en op de avond van de awardshow zelf, op vrijdag 19 mei 2017.

Natuurlijk is ook dit jaar de Awardshow live te volgen op RTV Rijnmond. 

Profiel
De persoon of groep die meedoet met de Aardig Onderweg Award... 

... heeft een prachtig kunst/cultureel, commercieel of maatschappelijk idee, een buitengewoon talent of een uniek initiatief;
... is al aardig onderweg om dit verder te ontwikkelen;
... verdient een extra steuntje in de rug;
... is origineel of onderscheidend;
... steekt graag de handen uit de mouwen;
... is geen eendagsvlieg, maar een echte doorzetter;
... woont in het vervoersgebied van de RET;
... weet anderen te inspireren;
... maakt de stad mooier!

Aanmelden, verkiezing, Awardshow
Inschrijven is mogelijk van dinsdag 21 februari t/m zondag 19 maart 2017. Van alle aanmeldingen maken we een selectie van 24 kandidaten. Deze selectie maken we op woensdag 22 maart bekend. De 24 kandidaten krijgen allemaal de kans om hun idee in 1 minuut te presenteren aan de voorzitters van de vakjury en een publiek. Dit gebeurt op zondag 26 maart in de Lantaren Venster. Deze dag kiest het publiek de 9 genomineerden. De juryvoorzitters van de vakjury hebben voor iedere categorie een wildcard. Aan het einde van dag zijn de genomineerden bekend. Geef je op en reserveer zondag 26 maart dan alvast in je agenda!

Op maandag 3 april presenteren de 9 genomineerden zich aan de vakjury. Op zaterdag 15 april worden de winnaars van de vakjuryprijzen bekend gemaakt in de Aardig Onderweg Talkshow. De drie winnaars van de vakjuryprijzen zijn direct ook de 3 genomineerden die kans maken op de publieksprijs. Stemmen via internet op jouw favoriete kandidaat voor de publieksprijs kan vanaf zaterdag 13 mei. Op de avond van de Awardshow, op vrijdag 19 mei, kan je ook via sms stemmen. Aan het einde van de Awardshow weten we wie de meeste stemmen heeft verzameld en van wie zijn/haar grote droom in vervulling gaat. Natuurlijk is ook dit jaar de Awardshow live te volgen op RTV Rijnmond.