UITLEG AWARD

De Aardig Onderweg Award is voor mensen die iets bijzonders doen, ontwikkelen of betekenen in de regio Rotterdam en hiermee al aardig onderweg zijn, maar nog wel een (extra) steuntje in de rug kunnen gebruiken. De Aardig Onderweg Award bestaat uit een vakjuryprijs van €12.500,- per categorie en één publieksprijs. De categorieën zijn: Ondernemen, Kunst, Cultuur & Sport en Samenleven. De winnaars per categorie strijden tegen elkaar voor de publieksprijs. Ook dit jaar bestaat de publieksprijs niet uit een geldbedrag, maar uit een verrassing, een droom die uitkomt. Dit houden we dus nog even spannend! Met de Award en het geldbedrag stimuleren we de winnaars om hun doel te bereiken.

 

Vanuit alle inzendingen kiest de jury 24 kandidaten die mogen komen presenteren op de pitchdag. Van deze 24 kandidaten nomineert de vakjury 9 finalisten voor de 3 categorieprijzen. De winnaars van deze juryprijzen worden op zaterdag 15 april bekendgemaakt in de Aardig Onderweg Talkshow op RTV Rijnmond. Maar daar eindigt het avontuur van de winnaars niet. De winnaars van de juryprijzen hebben dan een paar weken de tijd om de harten van het publiek te winnen en zo de felbegeerde publieksprijs te winnen. De prijzen worden uitgereikt aan de winnaars tijdens een spetterende show in het Nieuwe Luxor Theater op vrijdag 19 mei 2017.

 

Wie organiseert dit?

De Aardig Onderweg Award is een initiatief van de RET en wordt mede mogelijk gemaakt door verschillende partners.

 

Waarom organiseren we dit?

Veilig, zorgeloos en comfortabel openbaar vervoer. Dat vinden we allemaal vanzelfsprekend. Samen maatschappelijk betrokken en in contact met elkaar en de stad. Daar gaan we voor en dat stimuleert de RET met deze Awards.