Laila El Amrani-Talbi

Organisatie:
Elk kind een schooltas

Waarom is Laila aardig onderweg?

Elk jaar zamelen we grootschalig gevulde schooltassen in voor kinderen. Kinderen die het niet kunnen betalen, maar wel nodig hebben. In ons piekjaar zamelden we rond de 20.000 tassen in. Hiermee hebben we niet alleen 20.000 kinderen blij kunnen maken, maar ook tientallen vrijwilligers. Vrijwilligers die iets voor een ander wilden betekenen. Vrijwilligers die door dit goed doel bij elkaar zijn gebracht. Elk kind een schooltas heeft niet alleen voor nieuwe vriendschappen gezorgd, maar voor een nieuwe familie. Een familie die zich inzet voor de educatie van de volgende generatie. Die anderen een steuntje in de rug geven, zodat ze hun best kunnen doen op school. Wij zorgen er niet alleen voor dat anderen beter kunnen leren, maar dat wij ook beter kunnen leren. Leren dat niet alles vanzelfsprekend is. Het kind dat jij helpt aan een goed gevulde schooltas kan misschien de docent worden van jouw kind of de dokter van jouw gezin. Daarom moeten wij de Aardig Onderweg Award winnen, zodat wij een schooltassenbank kunnen realiseren in Rotterdam. Een schooltassenbank dat elk kind voorziet van een schooltas en schoolspullen om het schooljaar goed te beginnen.

Wat gaat Laila doen met de prijs?

Hoewel het ons elk jaar is gelukt om schooltassen in te zamelen, bracht het veel stress met zich mee. We moesten namelijk elke keer op zoek naar een gratis ruimte. Dit betekende dat we soms tassen van de ene locatie naar de andere locatie moesten vervoeren, omdat men een ruimte maar voor een korte periode kosteloos beschikbaar kon stellen. Daarnaast duurde een inzamelingsperiode niet langer dan een maand, waardoor men soms wel wilde doneren, maar in die periode niet in staat was om dat te doen. Dus als Elk kind een schooltas de prijs wint, willen we een schooltassenbank realiseren; een ruimte waar men doorgaans schooltassen en schoolspullen kan doneren en ophalen. Hier zal het meeste geld naartoe gaan. Een schooltassenbank realiseren vergt ook de nodige kennis en ervaring en hiervoor willen we de juiste mensen inhuren. Een deel van het geld willen we uitgeven aan promotie en de werving van vrijwilligers. Zo’n schooltassenbank heeft immers vaste vrijwilligers nodig om het te onderhouden.

Wat is de droom van Laila?

Mijn droom is dat elk kind naar school kan gaan met een gevulde schooltas. Een schooltas gevuld met plezier en niet met zorgen. Mijn droom is dat elk kind een start maakt met een vooruitgang en niet met een achterstand. Dat elk kind plezier kan hebben van zijn of haar geweldige schoolspullen. Dat elk kind meetelt en mee kan doen. Rotterdam is mijn thuis, mijn speeltuin en mijn school. De school waar ik heb leren lopen, leren lezen, leren praten en leren schrijven. Elk kind in Rotterdam zou dit moeten leren zonder na te denken of er wel of geen geld voor is. Mijn droom is dat niet 1 op de 5 kinderen in armoede leeft, maar dat 5 op de 5 kinderen in de rijkdom van educatie leeft. Deze droom wil ik waarmaken door een schooltassenbank in Rotterdam te realiseren die alle kinderen die het niet kunnen veroorloven, voorziet van schooltassen en schoolspullen.