Juliette Barzilaij

Organisatie:
Juul's Hoop Vibes

Waarom is Juliette aardig onderweg?

Sinds 2014 ben ik actief als gediplomeerd hoepel-docent in Rotterdam. Ik begon mijn lessen in Hillegersberg aan de volwassenen. Al snel kwam ik erachter dat dit is wat ik het liefste doe: lesgeven. En zo begon mijn droom werkelijkheid te worden, in 2015 heb ik mijn huidige baan als eventmanager opgezegd en ben ik volledig gegaan voor mijn bedrijf Juul's Hoop Vibes. Ondertussen reis ik met mijn hoepel-auto heel Nederland door in weer en wind, met leuke uitstapjes naar België. Ondanks ik vaak 6 à 7 dagen werk, ben ik het nog lang niet zat. Elke dag sta ik op en voel ik mij gezegend, dat ik werk kan uitvoeren waar ik van droom, mijn passie en liefde kan voortzetten. Als 4-jarige zat ik al op ballet en danste ik eerder dan dat ik kon lopen. Nu zijn we 16 jaar later en dans ik elke dag met 4-jarigen voor mijn neus. Op zulk soort momenten knijp ik mezelf, en snap ik nog steeds niet hoe het allemaal zo snel is gegaan. En leukste is: we zijn nog lang niet uitgedanst, met- en zonder hoepel.

Wat gaat Juliette doen met de prijs?

Als ik de prijs win ga ik als eerste investeren in een vaste locatie. Nu reis ik elke dag naar verschillende plekken toe in en rondom Rotterdam. Ik zou heel graag een vaste locatie willen hebben voor mijn volwassenengroep op dinsdagavond. Die leden zijn zo trouw en reizen altijd met mij mee, als een locatie weer wordt gesloopd of de verhuurder wordt onbetaalbaar. Zij verdienen een vaste stabiele locatie. Daarna ga ik mij inzetten voor kinderen die het niet zo breed hebben maar wel willen sporten. Ik sta al in geschreven bij Jeugd Cultuurfonds en geef op de woensdagsmiddag les aan kinderen. Alleen dit moet meer onder de aandacht komen. Door dit bedrag kan ik betere communicatiemiddelen inzetten en zoveel mogelijk mensen bereiken. Tot slot doe ik alles in mijn eentje, wat ik uiteraard graag doe. Maar uiteindelijk wil ik uitbreiden, op vrijwillige basis ga ik niet werken, en ook dit kost uiteraard geld.

Wat is de droom van Juliette?

Mijn grootste droom is een eigen dans-/sportschool runnen. Ik zou het liefst een school willen opbouwen waar alle kinderen en volwassenen lid kunnen worden van 'speciale sporten'. Toen ik aan hoepelen/hoopdance begon, was het in begin heel lastig om bij scholen binnen te komen. Dat is nogal logisch aangezien het een vrij uniek product was in de sportwereld. Ik zou graag een school willen opbouwen die de nieuwste trends op sport- en dansgebied aanbiedt. Hierdoor krijgt ook jong talent de kans hun sport uit te mogen oefenen. Naast lessen geven en een school runnen zou ik dan ook graag lezingen willen organiseren en geven. Ik merk dat er te weinig boeken en lezingen zijn over 'hoe run je een eigen zaak?', 'wat kan de invloed zijn op persoonlijk vlak?', 'wanneer doe je het goed?' etc. Natuurlijk zijn er bijeenkomsten waar je kan netwerken, maar ik zou graag met mensen willen spreken over de hedendaagse aspecten waar je als zzp'er tegen aan loopt. Zo kan er ook samengewerkt worden met scholen die het vak ondernemerschap aanbieden. Tot slot wil ik ook wat extra's bieden aan de ouders, opa's en oma's of verzorgers. Wanneer zij wachten op de kinderen, kunnen zij werken in de aparte werkruimte, kaarten aan de speeltafel of een krant lezen aan de bewuste sfeervolle houten leestafel.