Yvonne de Jong

Organisatie:
Gallery Crawl

Waarom is Yvonne aardig onderweg?

De Gallery Crawl laat zien dat het ontdekken van kunst en galeries ook vooral heel leuk en inspirerend kan zijn. De Gallery Crawl laat zien dat het ook heel anders kan. De Gallery Crawl is een route tussen de galeries in het Rotterdamse Oude Noorden. In een ongedwongen sfeer kunnen de bezoekers lopend of fietsend de locaties ontdekken. In het Oude Noorden vind je geen traditionele galeries, wat je er wel vindt zijn inspirerende plekken waar kunst te zien is van lokaal en internationaal talent. De drempel voor mensen om een galerie binnen te stappen is vaak hoog; maar een galerie is lang niet meer een ruimte met witte muren en een galeriehouder achter een computer. In 2017 staan er twee edities op het programma, dus we zijn al aardig onderweg. tijdens de eerste editie kwam er al een heel divers publiek op af; kunstliefhebbers, studenten en buurtbewoners. Iedereen was verrast door de kunstwerken en de goede sfeer in de buurt. Maar we willen ook bezoekers kennis laten maken met het Oude Noorden vanuit andere regio's en steden.

Wat gaat Yvonne doen met de prijs?

De Gallery Crawl hoopt in de toekomst een route te worden wat het hele jaar door gelopen kan worden, met behulp van een plattegrondje met alle locaties. Met twee keer per jaar het evenement, de Gallery Crawl route met buitenkunst, live performances, pop-up exposities en onderweg speciale gerechten bij je favoriete restaurant. Met de Award zouden we meer promotie kunnen maken voor het event op landelijk niveau, zodat er meer bezoekers naar de wijk komen en uiteindelijk ook andere creatieve ondernemingen. In het Oude Noorden zijn heel veel mooie ondernemingen en initiatieven verstopt, daar zouden veel meer mensen mee kennis kunnen maken! Ook kunnen er dan performance kunstenaars en dansers worden uitgenodigd om het evenement te versterken. Speciaal voor de kinderen uit de wijk wordt er dan een rondleiding georganiseerd, zodat ook de kinderen kunnen zien in wat voor mooie wijk ze wonen en zodat ze kunst in de buurt kunnen ervaren.

Wat is de droom van Yvonne?

De droom is om in de toekomst het Oude Noorden op de kaart te zetten als meest creatieve van wijk van Nederland. Dat bewoners en bezoekers van het Oude Noorden met behulp een app voor de wijk kunnen navigeren en alle galeries, pop-up exposities, ateliergebouwen en buitenkunstwerken kunnen ontdekken. Met de app krijgt iedereen wanneer ze in de buurt zijn en er een opening of lancering plaatsvindt; een melding dat ze welkom zijn. Een systeem waarbij bijvoorbeeld buurtbewoners ook een huiskamerconcert kunnen aanmelden of een restaurant een opening van een kleine expositie. Dat het een wijk wordt waarbij er ook zorg wordt gedragen voor alle buitenkunstwerken, rondleidingen door de wijk plaatsvinden en de Gallery Crawl twee keer per jaar uitgroeit tot een heel weekend vol beeldende kunst, performances en veel meer waar bezoekers vanuit heel Nederland op af komen. En waarbij het ook door middel van signing duidelijk is wanneer je in het Oude Noorden bent, op een kleurrijke, toegankelijk en milieuvriendelijke manier.