Linda Post

Waarom is Linda aardig onderweg?

ROTT verzamelt restmateriaal van dé hotspots uit Rotterdam en gebruikt deze als basis voor nieuwe (interieur)producten. We zijn gestart in jan 2016 en we merken dat de interesse van menig Rotterdammer is gewekt! We zijn dus kort, maar al aardig onderweg! Zo verwerkten we eerder al materiaal van o.a de TRAP(bankies), het Kralingse bos en Biergarten. Momenteel verwerken we stukken staal wat afkomstig is van de HEF!We maken er te gekke lampen van! In de toekomst misschien wel materiaal van de Willemsbrug of de Maastunnel? Elk product heeft een eigen verhaal van herkomst. Waar komt het materiaal vandaan?waarom heeft het materiaal geen functie meer en wordt het dus 'weggegooid'? samen met wat leuke weetjes van het Rotterdamse icoon. Wij zouden ons concept heel graag willen delen met zoveel mogelijk Rotterdammers/Rotterdam-fans! We zijn stiekem (of niet stiekem;) ) allemaal fan van onze stad en hoe leuk is het als de iconen van deze mooie stad letterlijk tastbaar worden! De gemeente Rotterdam is inmiddels ook enthousiast geworden over ons concept en helpen nu in onze zoektocht naar het meest unieke materiaal. Hoe Gers is dat! Door ons de mogelijkheid te geven om deze materialen te hergebruiken en te verwerken tot mooie interieur-items, leveren zij een bijdrage in het kader van duurzaamheid door deze materialen niet weg te gooien maar een tweede leven te geven. Gemeente Rotterdam zou op deze manier iets 'terug kunnen geven' aan de Rotterdammer en dit zorgt bij de inwoners voor nóg meer verbondenheid met hun stad. Met dit concept worden deze vaak écht prachtige materialen gered van de container en krijgen Rotterdammers (en vooruit..ook niet Rotterdammers;) ) de kans om een écht stukje Rotterdam in huis te hebben! Ook wil ROTT graag bijdragen aan de Rotterdamse samenleving door kleine initiatieven, personen, stichtingen op sociaal vlak, financieel te steunen. Denk bijvoorbeeld aan een ‘productveiling’ waarbij de opbrengst wordt geschonken. Op deze manier is de cirkel wat ons betreft rond! We hopen met dit concept een bijdrage te leveren om Rotterdam (nóg meer) op de kaart te zetten en Rotterdammers nóg trotser op hun stad te laten zijn. Deze award kan het verschil gaan maken!

Wat gaat Linda doen met de prijs?

ROTT is in jan 2016 gestart. In één jaar is er veel gebeurd. ROTT startte met het verwerken van kleine hoeveelheden restmateriaal afkomstig uit magazijnen, containers, etc. Binnen het eerste jaar al een groot project, met materiaal van 'de Trap'. Het communiceren met alle betrokkenen, het vervoeren en verwerken van het materiaal, de social media kanalen en de uiteindelijke verkoop; alles was nieuw voor ons. Het werd ons al snel duidelijk dat we met dit concept groter konden gaan denken! De Hef is hier al een voorbeeld van en er komen nog veel meer mooie dingen aan... Het verwerken van het materiaal gebeurt nu vaak nog bij verschillende bedrijven en werkplekken, want voor de aanschaf van eigen machines/gereedschap én de werkplek zelf, kunnen we nog wel een steuntje in de rug gebruiken! Momenteel verwerken we het materiaal in een werkruimte aan huis. Deze plek was prima voor de start, maar biedt niet genoeg ruimte voor de opslag van materialen en het verwerken ervan. Hierdoor moeten we soms prachtig materiaal verloren laten gaan, omdat we de capaciteit niet hebben om dit te verwerken...zó zonde! Een werkplek mét opslag-ruimte én goed gereedschap zijn dus échte vereisten en kunnen ROTT direct laten groeien!

Wat is de droom van Linda?

ROTT heeft als droom, dat élke Rotterdammer een product van zijn of haar favoriete Rotterdamse icoon thuis heeft staan! Rotterdam telt op dit moment ruim 630.000 inwoners...maar gelukkig, het is een droom! ;) Een meer realistische droom is om te zorgen dat mooie unieke materialen niet langer verloren gaan! Bij elke sloop, restauratie of verbouwing, gaat materiaal verloren. Maar wat als er één van dé Rotterdamse iconen, zoals de Hef, de Euromast of de Maastunnel onder handen wordt genomen...? Na afloop blijft ook hierbij altijd een hoop restmateriaal over. Voor dit materiaal is meestal geen bestemming. Maar juist dít materiaal heeft waarde, een verhaal, een geschiedenis. Dit materiaal heeft iets betekent voor Rotterdam en verdient het niet om zonder aandacht in het niets te verdwijnen... Materiaal waar zoveel Rotterdammers naar hebben gekeken, over hebben gepraat, misschien wel overheen hebben gelopen, herinneringen hebben gemaakt! Deze moeten niet zomaar verdwijnen, deze moeten we koesteren! Materialen afkomstig van dé Rotterdamse iconen zijn uniek en nergens anders te vinden; deze verdienen een tweede leven. ROTT verzamelt de materialen en verwerkt ze tot nieuw (interieur)product voor jou. Een bijdrage leveren aan duurzaamheid was nog nooit zó leuk! In de toekomst wil ROTT restmateriaal van zoveel mogelijk Rotterdamse hotspots hergebruiken. Een stukje Willemsbrug of Maastunnel? De pianotrap of iets uit een stadion? ROTT kán dit op een leuke én verantwoorde manier mogelijk maken..! Verder hopen we met dit concept personen, bedrijven, winkels e.d. te kunnen inspireren zodat zij in het vervolg 2 sec langer nadenken voordat zij hun rottzooi weggooien…;) Kortom: iets wegpleuren doen we hiero nie! En zeg nou zelluf: een lampie gemaakt van de Hef is gerser en een bankie van de Trap zit lekkerder! Ja toch, niet dan?